Ustaların Ustalarına Vefa Gecesi

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın Ahilik Haftası kapsamında düzenlediği “Ustaların Ustaları’na Vefa Yemeği”ne katıldı. 23.9.2019 10:09:59
Ustaların Ustalarına Vefa Gecesi

Geceye, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un yanı sıra Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, Jandarma Komutanı Teğmen Adem Aydoğdu, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Meslek Odalarının başkanları ile temsilcileri katıldı.
Gecede konuşan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Hayatını esnaf ve sanatkârlıkla idame ettirmiş, ahilik kültürünün nesilden nesile aktarılmasını sağlamış değerli büyüklerimiz, hepinizin Ahilik Haftası kutlu olsun. Sizler, esnaf ve sanatkârlıkla hayatını geçirmiş, çocuklarını büyütmüş, evinize ekmek götürmüş ve bu kültürü unutturmamış değerlerimizsiniz. Yeri geldiğinde bir parça ekmeğini bölüşen, yeri geldiğinde bir tas çorbasını paylaşan, bizlere örnek olan büyüklerimizsiniz. Ahilik kültürünü yaşam felsefesi olarak belirleyen, toplumumuza çok şey kazandıran siz değerli büyüklerimize her şey için çok teşekkür ederiz” dedi.
Meslekte 40. Yılını dolduran esnaf ve sanatkârlara plaket ve onur belgesi verildi.