Urla tek ses: “Kadına Şiddete Hayır”

Urlalı kadınlar, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen etkinlikte biraraya geldi. Bu önemli günde kadınların yanında yer alan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz; “Toplumun gelişmesi ve aile yapısı tamamen kadınlara bağlıdır. Kadınların güçlü olması, toplumların güçlü olmasıdır” dedi. 25.11.2019 15:12:42
Urla tek ses: “Kadına Şiddete Hayır”

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ve eşi Burcu Oğuz, Eğitmen Tülay Bayır, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Sağlam Baş, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve Urlalı kadınlar katıldı.

ŞİDDET UYGULAYAN ERKEĞİN MAAŞI EŞİNE VERİLECEK

Gerek eğitim programlarımız gerekse sosyal aktivitelerimiz ile kadınları güçlendirmek, şiddetin olumsuz izlerini ortadan kaldırmak için mücadelemizi sürdürüyoruz diyen Başkan Oğuz; “Çalışmalarımızın merkezinde kadınların sosyal ve toplumsal statüsünün yükseltilmesi, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi yer alıyor. Ayrıca Tümbel-sen ve Disk Genel-iş Sendikası ile yaptığımız sözleşmelerde; ‘Eşine şiddet uygulayan erkek personelin maaşının eşine verileceği’ maddesinin konulmasıyla kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz aracılığıyla; kadınların günümüz koşullarında daha sağlam adımlarla ilerlemeleri, güncel meselelerin çözümünde söz sahibi olmaları ve hayatın her alanında özgür bir birey olmaları için çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Urla Kadın Kooperatifi Başkanı Düriye Kayserilioğlu tarafından ise ortak basın bildirisi okundu. Kadınlar hep bir ağızdan “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” dedi.

Düzenlenen etkinlikte, kadınlar şiddeti protesto etmek için ayakkabı bırakarak resim sergisi açtı. Bırakılan ayakkabılar sosyal hizmetlere teslim edilip ihtiyaç sahibi kadınlara verilecek.

URLA BELEDİYESİ İŞÇİLERİNDEN FARKINDALIK ÖRNEĞİ

Urla Belediyesi’nde çalışan kadın ve erkekler hep birlikte, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde farkındalık yaratmak adına “Kadına Yönelik Şiddete Son” yazılı önlüklerle çalıştı. Başkan Burak Oğuz ise, bu duyarlı davranıştan dolayı çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.