Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45.yılı dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleşti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45.yılı dolayısıyla Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleşti. 19.12.2019 17:30:54

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45.yılı dolayısıyla Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleşti. Etkinliğe Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Önder Can, Urla ATAT Bölge Birlik Komutanı Albay, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Adem Aydoğdu, İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Gaziler katıldı.

Programda konuşan Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Önder Can; “Birçok sıkıntılı ve zor duruma göğüs geren Kıbrıs Türkü’nün sabır ve dirayeti bizler için gurur kaynağı olmuştur. Kıbrıs Türk halkı asli unsuru olduğu Kıbrıs adasında hürriyet içerisinde sonsuza dek yaşayacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürmesinde büyük rol oynayan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.