"Vergi Borçlarınızı Yapılandırmayı Unutmayınız"

4.12.2020 09:53:29

17 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 sayılı Kanun’ çerçevesinde;

“Emlak, eğlence, haberleşme, elektrik tüketim, ilan ve reklam, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, katı atık toplama  ücretleri kapsamında Belediyemize borcu olan vatandaşlarımız bu kanundan yararlanabileceklerdir. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Aralık ayı sonuna kadar belediyemize başvurmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız ana borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebileceklerdir”

31 Ağustos 2020 itibariyle gecikmiş borçlara Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncelleme yapılacaktır. Belediyemize borcu olan vatandaşlarımızdan isteyenlerin peşin, isteyenlerin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacaktır. Vatandaşlarımız yeniden yapılandırma kapsamında peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabilecektir. Peşin ya da taksitli ödeme tercihinin verilecek başvuruda/dilekçede vatandaşlarımız tarafından belirtilmesi gerekmektedir.

Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir.

Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın; 31 Ocak 2021 mesai bitimine kadar  emlak@urla.bel.tr adresi veya  (0232) 754 10 09 no’lu faks numarasına aşağıda belirtilen başvuru formunu göndermeleri ya da Belediyemize bizzat başvurmaları gerekmektedir.

İrtibat numaraları : (0232) 7541088 (201-135-142-150-147)

Yapılandırma başvuru formu için tıklayınız :