Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümümün 79.yılında Urla’da törenlerle anıldı.

Urla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma programında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için saat 09.05’te sirenler çaldı saygı duruşunda bulunuldu. 10.11.2017 13:47:23

İstiklal marşının okunmasın ardından, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel kuruluşlar Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Törene Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda Urlalı katıldı.

Öğrencilere ödülleri verildi

Cumhuriyet Meydanının ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, öğrencilerin hazırladığı şiirler, şarkılar ve Atatürk’ü anlatan filmlerle anıldı.

İstiklal Marşı ve ardından Atatürk’ün hayatının anlatıldığı törende, Atatürk’ün doğa sevgisi ve kitaplara olan ilgisi filmlerle izleyicilere aktarıldı. Buradaki törende Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini kurduktan sonra gelişmiş ülkeler düzeyine erişmesi için gerçekleştikleri devrimler ve ilkleri de izleyicilere aktarıldı. Urla Egiad Ortaokulu öğrencileri Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı’ndan şiirler okudu ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiği bir konser verdi.

Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik Urla genelinde yapılan ve Atatürk ve Doğa konusunun işlendiği şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.