ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

10 Kasım Atatürk’ü anma programı kapsamında Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde konser verildi. 10.11.2017 23:34:39
ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. Yılı nedeniyle düzenlenen anma programı kapsamında, Urla Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Topluluğu (MAHURLA) tarafından “Atamızın Sevdiği Şarkılar” Konseri gerçekleşti. Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirildiği gecede Urlalılar duygu ve gurur dolu anlar yaşadı.

Konsere Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Şehit ve Gazi aileleri ve çok sayıda Urlalı katıldı. Mustafa Yaşar Koçyiğit’in yönetiminde gerçekleşen konserde iki bölümde toplam 23 eser seslendirildi.

“Bugün bizim için çok özel bir gün. Atamız 79 yıl önce ebediyete intikal etmiş ama hala görüyorum ki yaşıyor ve hep yaşamaya devam edecek” sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Kasımlar hiçbir zaman bitmeyecek. Çok güzel bir konser oldu. MAHURLA topluluğumuz bu gece yine harikaydı. Diyorlar ki size hiç ünlü sanatçı gelmiyor. Buradaki herkes ünlü aslında onlar farkında değil. İyi ki Cumhuriyet kadınıyım. Her zaman söylüyorum, ben burada bir belediye başkanı olarak konuşabiliyorsam bunu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum. Bir kez daha Önderimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Urla Kaymakamı Önder Can ise “Bugünün vesilesiyle 79 yıl önce aramızdan ayrılan Büyük liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ülkemize yaptığı hizmetlerden dolayı minnet ve şükranla anıyorum. Hepinizin de ağzına sağlık. Çok güzel bir konser oldu” şeklinde konuştu.