Öğrenciler sordu, Başkan Uyar cevapladı.

Albay Çolak İbrahim Bey İlköğretim Okulu Müdürü, öğretmenleri ve iki öğrenci Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ı makamında ziyaret etti. Minik öğrencilerin röportaj amaçlı ziyaretlerinde Başkan Uyar’a politikadan sosyal hayata, Urla’ya yapılan yatırımlara kadar çeşitli sorular sordu. 21.11.2017 15:34:41
Öğrenciler sordu, Başkan Uyar cevapladı.

Minik öğrenciler Başkan Sibel Uyar’a “Türkiye’de kadın belediye başkanı sayısının neden az olduğunu” sordular. Öğrenciler Başkan Sibel Uyar’ın belediye başkan adaylığına nasıl karar verdiğini merak ettiklerini de belirttiler. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise, politikada kadın sayısının yeterli olmadığını, artması gerektiğini öğrencilere anlattı. Doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmek istediğini belirten Uyar; “Urla birçok açıdan hem özel hem de çok güzel bir şehir. Kentimizin bir yandan doğal güzelliklerini korurken, diğer yandan da tarih, turizm, tarım gibi üstünlüklerimizi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

Çocuklar son dönemde üst üste kent adına ödüller kazanıldığı ve bu ödüllerin neler olduğunu, hangi alanlarda kazanıldığını sordu. Başkan Sibel Uyar, göreve geldikten itibaren çeşitli ödüller kazandıklarını anlattı. Son olarak Balıklıova Rekreasyon Alanı Düzenlemesi, Toplum Temelli Çocuk Oyun Odaları ve Tarihi Yapıların Onarımı, Korunması nedeniyle üst üste üç ödül daha alan Urla’nın yeni ödüller için projeler geliştirdiğini anlattı. Başkan Uyar; “Gerçekleştirdiğimiz projelerle yeşil alanların korunmasını ve bu alanların dahada çok arttırılmasını hedefliyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yaşanabilir bir Urla ve güzel bir miras bırakmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde artarak devam edecek” dedi.

UYAR: “HER ZAMAN BİLİMİN YOLUNDAN GİDİN”

Son olarak çocuklara, her zaman bilimin yolundan gitmelerini, Atatürk’ün çocuklara emanet ettiği Cumhuriyeti korumaları ve ülkeleri için çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Sibel Uyar; “Siz çocuklar bizler için çok değerlisiniz. Bizler sizlere iyi bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde hem kış hem de yaz aylarında çocuklarımız için onlarca kurslar açtık. Binlerce öğrencimiz bu kurslardan eğitim aldılar. Çocuklarımızın iyi yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız kendilerine güvensin, kendilerini geliştirsinler, özgüvenleri yüksek olsun” şeklinde konuştu.