CHP Urla’da Hatice Semenci Başkan seçildi

CHP Urla İlçe Başkanlığı Kadın Kolları seçimini tamamladı. Fatma Gürsoy başkanlık koltuğunu seçime tek aday olarak giren Hatice Semenci’ye devretti. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kadının CHP’nin üretken gücü olduğunu vurguladı, “Partinin tüm kademelerinde kadınlar daha çok yetki ve karar noktasında olmalı” dedi. 6.1.2018 17:07:51
CHP Urla’da Hatice Semenci Başkan seçildi

URİT Sosyal Etkinlikler Salonu’nda yapılan kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, 21. Milletvekili Ayşe Gürocak, İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Eski İlçe Başkanı Bahri Yalaz da katıldı.

Kongreler hizmet yarışı

Kongrede konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kongrelerin hizmet yarışı olduğunu dikkat çekti, “ Bu seçimlerin kazananı yok. Zaten biz de bir bayrak yarışı olarak bir arkadaşımızdan alıp, diğer bir arkadaşımıza görevi devredeceğiz” dedi. Görevini devreden Fatma Gürsoy’un Belediye Meclisi’nde halka hizmetini sürdürdüğünü de kaydeden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar şöyle konuştu:

“Bizim kadınlar olarak daha çok her yerde olmamız, daha fazla zaman ayırmamız lazım. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bizim hepimizin hiçbir şekilde ayrışmadan beraber birbirimize daha sıkı sarılarak çalışmamız gerekli. Gün artık benlik zamanı değil. Biz olmayı daha fazla önemsememiz gereken bir sürece giriyoruz.”

Yeni yönetim yeni soluk

İlçe Kadın Kolu Başkanı Hatice Semenci’yi kutlayan Uyar, “Ne güzel ki yepyeni bir arkadaşımız Hatice hanım bu göreve talip olmuş, yönetimini belirlemiş. Daha önce çalıştığımız gibi referandumda da diğer en çok, en sık aralıklı seçimleri beraber yaşadık. Şu geçtiğimiz 4 yıllık süreçte inanılmaz çalışan birçok kadın üyemiz var. Emeklerine sağlık diyorum. Parti kademlerinde yerele baktığımızda en çok çalışan birim bir kere Kadın Kollarımız. Tüm ilçelere gidin kadınlar cansiperane şekilde hem yemeğini yapıyor, hem çocuğunu okula gönderiyor, hem yapması gereken her şeyi yapıyor ama memleketi için vatanı için de elinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyor ki Urla’da da böyleydi” dedi.

Başkan Uyar, Türkiye’de daha çok çalışılması gereken bir döneme girildiğine de işaret etti, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bundan önce bir çalışıyorsak bundan sonra 10 çalışmamız lazım. Bana görev gelmedi değil; ben ne yapabilirim ben bu devlet için vatan için Atatürk için ne yaparım demeliyiz. Atatürk’ün askeri demek çok ağır bir görev. Yani demezler mi asker bugün ne yaptın diye. Hepimizin yapacak çok şeyi var, hepimizin bu Cumhuriyet’e borcu çok büyük. Çok daha fazla çalışmamız lazım. CHP’li belediye başkanı olmaktan ben bugün burada bir kadın Belediye Başkanı olarak konuşabiliyorsam nedenini de gayet iyi biliyorum. O yüzden daha fazla sahip çıkmamız lazım daha fazla genişlememiz yayılmamız lazım. Ben sonuna kadar partimin emrindeyim. Her ne zaman nerde derseniz nasıl derseniz ben emrinize amadeyim.”

Kongrede Eski Başkan Fatma Gürsoy’a çiçek verilerek teşekkür edildi.