Urlalı kadınlara Gıda Güvenliği eğitimi

Urla Belediyesi; Kadınların Gıda Üretimlerine Sağlık ve Kalite Katmak için “Gıda Güvenliği” eğitimlerine başladı. 15.2.2018 10:19:39
Urlalı kadınlara Gıda Güvenliği eğitimi

İlçemizdeki kadınların güçlendirilmesi için kurulan ve kadın emeği ve dayanışmasıyla Gıda Üretimi ve Sunumu alanında hizmet veren S.S. Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi‘nin gıda alanında çalışan ortaklarına Gıda Güvenliği eğitimi verildi.
“İnsanın en temel ihtiyaçlarından olan beslenme ve sağlıklı yaşam, gıda güvenliği esasıyla mümkündür.” ilkesiyle düzenlenen eğitim içeriğinde Birincil (Tarımsal-Hayvansal) üretimden başlayarak son tüketiciye kadar çevreye zarar vermeyen, insan sağlığını öncelikli hedef alan eğitimde şu konu başlıkları yer aldı:

• Gıda kaynaklı sağlık riskleri
• . Tarladan Çatala fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bulaşmalardan korunma yolları
• Temizlik, Dezenfeksiyon, Sanitasyon, Hijyen
• Gıda hazırlama, sunum ve üretiminde dikkat edilmesi gereken hususlar
• Gıda üretimi, servisi ve satışı yapan işletmelerin sorumlulukları
• Gıda güvenliği kuralları
• Gıda maddelerinin muhafazası
• Soğukta saklama, dondurma ve çözündürme
• Pişirme ve sıcakta bekletme
• Çapraz bulaşma / kontaminasyon
• Doğru bildiğimiz yanlışlar
• Haccp : Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları

Gıda Teknolojisi, Geleneksel Üretim Yöntemleri ve Beslenme içerikli eğitimlerimiz için kayıtlarımız devam etmektedir. Kayıt ve Bilgi için;

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü
Telefon Numarası: (232)754 10 88 Dahili Hat:184