KADINLAR GÜNÜ URLA’DA TÖRENLE KUTLANDI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve Urla halkı katıldı. 8.3.2018 14:21:40
KADINLAR GÜNÜ URLA’DA TÖRENLE KUTLANDI

Anıta çelenk sunma ile başlayan tören programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar yaptı.

Başkan Uyar şunları söyledi: “ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tüm dünya kadınlarınındır ama en çok da, iş yerlerinde emeği yok sayılan, ucuz ve yedek iş gücü olarak görülen, kadrosuz ve güvencesiz çalıştırılan kadınlarındır. Tüm iş yerlerinde hem sermaye tarafından hem de patronları tarafından ezilen kadınlarındır. 8 Mart, evleri yuva yapan tüm kadınlarındır. Tacize - tecavüze karşı bedenine sahip çıkan kadınların günüdür. Erkek şiddetinin her türlüsüne maruz kalan kadınların günüdür. Kadın cinayetlerine karşı yaşamak için direnen kadınlarındır. Erklerin yarattığı savaşlara inat “barış” diye haykıran kadınlarındır. Dirençleriyle isyanı güzelleştiren tüm kadınlarındır. Birleşerek daha güçlü olacak, birlikte hayatı örgütleyecek her bir kadının günüdür”

Başkan Uyar tören alanında yer alan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.