Oryantiring Şampiyonası Urla’da başladı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Urla Klazomenai 4. Kademe Yarışları başladı. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 1624 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonası’nın açık bölümüne ise Urla ve İzmir’den 350 sporcu katılıyor. 9.3.2018 21:09:31
Oryantiring Şampiyonası Urla’da başladı

Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve Urla Klazomenai Oryantiring Platformu işbirliğinde yapılan yarışlar Urla’da kortej yürüyüşü ile başladı. Çamdibi Bando Takımı’nın müzikleri ve marşları eşliğinde protokol üyeleri ile Urla Belediyesi Spor Kulübü sporcusu miniklerin de katıldığı kortej, Jandarma Kavşağı’ndan Cumhuriyet Alanı’na yürüdü.

Urla Klazomenai Oryantiring Platformu Başkanı M. Ali Fırat ikincisinin yapıldığı Oryantiring yarışlarındaki artan ilginin sevindirici olduğunu belirtti, “Urla Belediye Başkanımız Sibel Uyar’a, Kaymakamımıza ve bizi destekleyen sponsorlara teşekkür
ederiz” dedi.

Rekor kırıldı

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz Aralık ayındaki ilk şampiyonada, Urla’da yapılacak yarışların yapılmasıyla ilgili tereddütler yaşadıklarını ancak, kurumların sahip çıkması ile çok başarılı olunduğunu söyledi. Akyüz, bu şampiyonada ise katılım açısından kayıtlı sporcularda rekor kırıldığını söyledi, “Yarışmanın açık bölümüne de bölgenizden katılan 350 sporcu olacak. Bu rakam da rekor bir katılım” dedi.

Amacımıza ulaşıyoruz

Aralık ayındaki ilk organizasyonu hazırlayan STK’ların çok iyi bir ön hazırlık yaptığını, bunun da başarıyı getirdiğini belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Biz bölgemizdeki turizmi çeşitlendirmek için çabalıyoruz. Bu yarışmalar da amacımıza ulaşmamızı sağlayan etkinlikler arasına girdi” dedi. Uyar, 2 bin sporcu ve Urla’ya gelen konukların güzel bir 2 gün geçirmelerini diledi.

Urla Kaymakamı Önder Can da sporculara hoşgeldiniz dedi. Bu şampiyonaya Türkiye'nin her yöresinden gösterilen büyük ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade etti.