Urlalı kadınlar ürettikleriyle göz kamaştırdı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta düzenlenen etkinliklerde yerini alan Urla Belediyesi stantı Urlalı kadınların ürettikleri ürünler ile göz kamaştırdı. 11.3.2018 19:49:19
Urlalı kadınlar ürettikleriyle göz kamaştırdı

Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından açılan “Geleneksel El Nakışları” kursu ile unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından olan tel sarmadan tel kırmaya, Türk işinden Suzeni’ye kadar birçok el sanatını yeniden canlandırdılar.

S.S Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin de yer aldığı stantta tekstilden gıda ürünlerine kadar çeşitli üretimlerini sergileyen kadınlar ziyaretçilerden tam not aldı. 27-28- 29 Nisan’da 4. kez gerçekleşecek olan Enginar Festivali’nden önce Urla’nın sakız enginarından yapılan “Enginarlı börek” ve “Enginarlı pilav” ise ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Urlalı kadınların çalışmalarından dolayı gurur duyduğunu dile getiren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, herkesi 27-28- 29 Nisan’da gerçekleşecek olan Urla Enginar Festivali’ne davet etti.