Çanakkale Şehitleri 103’ncü yılında Urla’da anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni düzenlendi. 18.3.2018 12:34:55
Çanakkale Şehitleri 103’ncü yılında Urla’da anıldı

Törene Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri ve Urla halkı katıldı.

Anıta çelenk sunma ile başlayan tören programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Şeref defterini imzalayan Kaymakam Önder Can: “ Çanakkale Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” emriyle birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerimiz Çanakkale’nin geçilemeyeceğini, tarihten silinemeyeceğini 18 Mart Çanakkale Zaferi ile tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma töreninin ardından Yıldız Tepe Şehitliği ziyaret edildi.