Gülbahçe Köyü’ne Semt Merkezi açıldı

Urla’nın Gülbahçe Köyü’ne Urla Belediyesi tarafından Semt Merkezi açıldı. Kadınların sosyo-ekonomik hayata katılımını artırmak, çocuklara ise daha iyi bir eğitim alanı yaratmak amacıyla oluşturulan Gülbahçe Semt Merkezi Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar öncülüğünde açıldı. 19.6.2018 15:30:01
Gülbahçe Köyü’ne Semt Merkezi açıldı

Semt Merkezi’nde etkinlik odaları, emzirme ve çocuk bakım odası, çocuklar için oyun alanları yer alıyor. Faaliyet gösterecek olan Semt Merkezi’nde çeşitli eğitim programları ile hem kadınlar hem de çocuklar güçlenecek.

Sahip çıkın
Semt merkezlerini çok önemsediğini dile getiren Başkan Sibel Uyar; “Bu merkezlerimiz hiç kimsenin olmayan ama herkesin olan bir yer. Buranın ruhunu yaratacak olan sizsiniz. Buraya sahip için. Sizler yeter ki üretin, bizlerden isteyin imkanlar dahilinde bizlerde elimizden gelen desteği verelim” dedi.

Gülbahçe Köyü’nde Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde kadınlar için düzenlenen Liderlik Eğitim Programı’nın ardından kadınlar şimdi de kooperatifçilik sürecine girecekler. Yıl boyunca belirli günlerde el becerileri geliştirme kursları ve talepler doğrultusunda eğitim programları düzenlenecek.

Merkezin açılışının ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Urla Şubesi ve Doğal Sofra Urla Gönüllüleri işbirliği ile çocuklar için “Besinleri Tanıyalım Eğlenelim Etkinliği” düzenlendi. Program yaz süresince devam edecek.