Şafşavan Belediyesi ile kardeş olduk

Dünya Aracı Kentler Forumuna ev sahipliği yapan Şafşavan Belediyesi ile protokol imzalayarak kardeş şehir olduk. Şafşavan Belediye Başkanı Mohamed Sefiani ile imzaladığımız protokol gereğince hemşehrilerimizin istek ve ihtiyaçlarını yerine getirme çabamız içinde Şehirlerimiz ve hemşehrilerimiz arasındaki karşılıklı ilişkiyi artırmayı hedefliyoruz. 7.7.2018 13:02:11
Şafşavan Belediyesi ile kardeş olduk

Belediyelerimiz arasındaki bağı güçlendirmek, aramızdaki diyaloğu geliştirmek, karşılıklı deneyim alışverişinde bulunmak ve sorumluluk alanımıza giren ve birlikte gelişmemize katkı sağlayacak olan tüm konularda ortak faaliyetlerde bulunmak amacındayız.
Hemşehrilerimiz arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve desteklemek üzere konukseverlik kurallarına uygun olarak, farklılıklarımıza saygı göstererek, güven ortamı ve dayanışma ruhu ile davranarak; hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün hemşehrilerimizin karşılıklı ilişkilerimize katılma olanağını güvence altına almayı öngördüğümüz protokolümüzde Özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü evrensel kurallarına ve ülkelerimiz arasında süre gelen ilişkilere uygun olarak şehirlerimizi birbirine KARDEŞ ŞEHİR ilan ettik.
Şehirlerimiz, özellikle Nevşehir’de 22 Eylül 2017 tarihindeki UCLG-MEWA Aracı Kentler Deklarasyonu imzalayarak UCLG Aracı Kentler Gündeminin ortak amaçlarını uygulamak için istek ve karalılığını göstermiştir. Bu bağlamda, ortak projeler yapmak ve deneyim paylaşmak için 2030 yılına kadar faaliyetlerimizi birlikte yürütmek niyet ve kararlılığındayız.