Urla’da aşure sevgi ve kardeşlik için karıldı

Muharrem ayı dolayısıyla ve Kerbela Şehitlerinin ölüm yıl dönümü nedeniyle, Alevi Kültür Dernekleri Urla Şubesi’nde aşure ikramı düzenlendi. Programa, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Siyasi Parti Temsilcileri, Alevi Kültür Dernekleri Urla Şubesi Başkanı Hüseyin Kaymaz ve vatandaşlar katıldı. Yapılan duanın ardından vatandaşlara aşure ikram edildi. 23.9.2018 21:33:45
Urla’da aşure sevgi ve kardeşlik için karıldı

Programda konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla sınırlarında mutlu, huzurlu ve barış içerisinde yaşamayı amaçladıklarını belirterek, "Hiç bir ayrım gözetmeksizin bir olmak istiyoruz. Her birimiz aşureyi oluşturan tatlarız aslında. Hepimizin tadı var içerisinde. Ama bir araya geldiğimiz zaman çok daha güzel tatlar çıkarabiliyoruz. Hayırlarınızı, Allah kabul etsin. Aşureniz bereketli olsun” dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Urla Şube Başkanı Hüseyin Kaymaz, birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, "Dernekler olarak, insanları bir araya getirmek, ötekileştirmeden herkesin kendi inancını bir arada yaşayacağı bir ortamı sağlamak için mücadele içindeyiz. Bize destek olan yerel yönetime, halkımıza çok teşekkür ederiz. Cem evlerinin yasal bir statüye kavuşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.