BAŞKAN UYAR ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar esnafla bir araya geldi. Urla Merkez’de Ferhat’ın Kahve’de gerçekleşen bölge esnafı ile kahvaltıda buluşan Başkan Uyar, sorunları dinledi. Esnaf bölgeye yönelik isteklerini dile getirirken, önemli çalışmalar ile Urla’ya gelen konukların arttığını ve bundan esnafın ciddi şekilde yararlandığını söylediler. 23.11.2018 11:46:35
BAŞKAN UYAR ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Urla’nın artık çok geliştiğini, vatandaşların AVM’lerden sıkıldığını bu yüzden ilçeye bir akın olduğunu belirten yöre esnafı; “Özellikle haftasonları ilçemiz çok kalabalık oluyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Fakat Zafer Caddesi hafta sonları sıkıntılı oluyor. Vatandaşlar bu yol güzergâhında rahat rahat yürüyemiyor. Bizler gelen misafirlerimizin bu caddede güvenli bir şekilde yürüyüp, burada yer alan mekanlarda rahatça oturmalarını istiyoruz. Bundan dolayı bu caddenin Cumartesi ve Pazar günleri belirli saatlerde trafiğe kapanmasını istiyoruz” dediler. Daha sonra yapılan oylamada ise çoğunluk hafta sonu yolun kapatılmasının doğru olacağını görüşünü benimsedi.

Deneyerek görelim

Esnafın taleplerini dinleyip, not alan Başkan Sibel Uyar, “Esnafımızın kendi arasında karar verip, sonra bizde bir dilekçe vermesinin ardından biz de konuyu UKOME’ye iletecağiz. Bu uygulamayı deneyelim. Başarılı olması halinde Cumartesi ve Pazar günleri belirli saatlerde yolu araç trafiğine kapatalım” dedi.

Ayrıca Uyar, Zafer Caddesi’nin de içinde yer aldığı Urla merkezinde 36 bin metre karelik alanın iyileştirme çalışmaların için planlamanın yapıldığını ve kısa süre içerisinde projenin gerçekleşeceğini söyledi. Uyar; “Bu çalışmayla zaten bölgedeki sorunların çoğunun giderilmesini bekliyoruz” dedi.