Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Urla Şubesi tarafından Gülbahçe Semt Merkezi’nde kahvaltı düzenlendi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ında katıldığı kahvaltıda öğrencilerle buluşuldu. 2.12.2018 12:25:47

ÇYDD Urla Şubesinin iki yıldır geleneksel hale getirdiği öğrencilerle tanışma ve dayanışma kahvaltısına bu yılda katılım yoğun oldu. İlkokul, Orta Öğretim, Lise ve Üniversite öğrencilerinin ve ailelerinin katıldığı kahvaltılı buluşmada çağdaş eğitim mesajları verildi.

“Ben bugün burada kadın bir Belediye Başkanı olarak konuşabiliyorsam bunu laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir” sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “ Türkan Saylan hoca çok şeyler yaşamış ama çok güzel işler yapmış. İşte burada şuan bir sürü neferi var. Çağdaş eğitim yolunda, Atatürk inkılapları yolunda ilerleyen pırıl pırıl gençlerimiz var. Cumhuriyete karşı tavır alanlarının başarılı olamamasının asıl nedenleri siz gençlerimizsiniz. Biz yerel yöneticiler olarak her zaman arkanızdayız, sizlerin en büyük destekçiniziz. Burada bu mekanlarda kurslar vermeniz, eğitimler vermeniz gerçekten çok güzel bir şey. Bu konuda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Urla Şubemize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel işler yapıyorsunuz. Hepimizin Cumhuriyete daha çok borcumuz var. Bu yüzden yılmadan, pes etmeden sürekli çalışacağız. Cumhuriyetimize hep beraber sonsuza dek sahip çıkacağız” dedi.

ÇYDD bünyesinde yer alan Gençlik Birliğinde görev alan öğrenciler ise verilen eğitimler ve kurslar hakkında, düzenlenen yaz kampları, Anıtkabir ve Çanakkale gezileri hakkında ise bilgiler verdiler.