“Farkındalık Yürüyüşü”

Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi tarafından Dünya Engelli Hakları Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. “Farkındalık Yürüyüşü” sloganı altında gerçekleşen etkinlikte Cumhuriyet Meydanından Atatürk Kültür Merkezine kadar marşlarla yüründü. 2.12.2018 19:30:22
 “Farkındalık Yürüyüşü”

Atatürk Kültür Merkezi’nde ise İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu tarafından konser verildi, birbirinden güzel ve eğlenceli şarkılar söylendi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar etkinlikte yaptığı konuşmada; “Hayatı paylaşmak için bir engel yok. Tıpkı dün olduğu gibi, tıpkı bugünkü gibi ve tıpkı yarın da olacağı gibi. ‘Her birimiz birer engelli adayıyız’ klişesini sarf etmeyeceğim bugün. Çünkü bu düşüncenin güdümünde ve endişesinde gerçekleştirmiyoruz çalışmalarımızı. Engellilik durumunun getirdiği dezavantajları yaşayan insanları anlamak ve durumu iyileştirmek için aynı sorunu yaşamamız gerekmiyor. İleride bir gün aynı zorluğu ben de yaşar mıyım acaba düşüncesiyle kalkışmıyoruz işe. Benim rahat bir şekilde yürüyor olmam ayaklarını kullanamayan birinin acısını anlamama engel olmamalı” dedi.

Uyar konuşmasına şöyle devam etti;

“Urla Belediyesi olarak dertlere derman olmaya çalışıyoruz. Engelli olmanın getirdiği dezavantajları gidermek için çalışıyoruz. Gerek fiziki olarak gerçekleşiyor bu çalışmalar; Urla’nın çehresini düzenlerken, gerekse sosyal açıdan bütünlük kazanıyor; açtığımız kurslar ve eğitimlerle. Tek amacımız var. O da, hep birlikte huzurla, mutlulukla, refah içinde yaşayabilmek.”

Urla Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Nevin Aşkın ise; “Ben engelli ve özel kelimelerini sevmiyorum. Herkesin bir şekilde bir engeli var. Engelli diye etiketlendiğiniz zaman potansiyeliniz, yeteneğiniz yok sayılıyor. Engeller sizi özel kılmaz, düşüncelerinizi sorgulamak sizi özel kılar. Hepsi mükemmel çocuklar. Onlardan her geçen gün birçok şey öğreniyorum. Engeli olan insanlar topluma aittir, onlar yük değildir. Onları kazanmamız için pozitif ve işbirlikçi bir dile ihtiyacımız var. Dışlayıcı bir dil kesinlikle kullanmayacağız. Onlar bizim herşeyimiz. Onları çok seviyoruz” şeklinde konuştu.