Uyar: "Kadınların güçbirliği siyasette sayımızı ve gücümüzü artıracak."

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Türkiye’de uzun yıllardan beri tartışılan aktif kadın siyasetçi sayısının yetersizliğinin kadın dayanışması ile artabileceğini söyledi. 3.12.2018 19:45:54
Uyar:

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Birliği’nin Balçova Termal O&tel’de yaptığı toplantıda 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları moderatörlüğünde Siyasette Kadının Yeri konusu tartışıldı. Konak Belediye Beşkanı Sema Pekdaş ile Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, konuklara yerel yönetimdeki çalışmalarını ve siyasetteki genel çerçeve üzerinde görüşlerini aktardılar.
Uluslararası sorun
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 1866’da kurulan Urla Belediyesi’nin ilk kadın başkanı olduğunu belirtirken, şunları söyledi:
“Bu tarihler arasında başkanlık için aday olan ilk kadın benim. Bu yıl 4 kadın aday olduk. Demek ki iyi bir rol model olmuşum. Türkiye’de 1388 belediye başkanından CHP’ saflarında 6 kadın başkan bulunuyor. Bunların ikisi de İzmir’den. Bu sayıların ne kadar yetersiz olduğunu ve bunun aşılması gerektiği inancımızı güçlendiriyor. Benim adaylığımda Kadın Dayanışmasından yararlandım. Şimdi daha çok dayanışma ve mücadele ile bu sayılar artırabiliriz.”
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA’nın Ortadoğu Temsilcisi olduğunu ve birçok uluşlararası toplantıya katıldığını anlatan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bu konseyin içerisinde ayrıca bir Kadın Konseyi kurulduğunu ve yetersiz kadın siyasetçi sorununun Türkiye dışında da var olduğunu anlattı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Ulaslararası tüm toplantılarda konuşmamı Kadınlara bu hakları tanıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını anlatarak tamamlıyorum. Bilbao’daki toplantıda 750 dolayındaki katılımcı benim konuşmamın sonunda ayakta alkışladı. Aslında alkışladıkları ben değildim. Kadınlara bu ileri hakları veren Mustafa Kemal Atatürk’tü” diye konuştu.