ZİRAAT ODADI BAŞKANI USLUCAN OLDU

Urla Ziraat Odası Başkanlığı seçimi URİT Ses Salonu’nda gerçekleşti. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve 22.ve 23. Dönem İzmir Milletvekili Bülent Baratalı’nın da katıldığı seçimde Muharrem Uslucan Ziraat Odası’nın yeni başkanı seçildi. 7.2.2019 14:20:00
ZİRAAT ODADI BAŞKANI USLUCAN OLDU

“5 yıllık başkanlık görevim sürecinde, üreticimizin emeğinin karşılığını her geçen gün daha fazla bulması, üretilen ürünlerin katma değerinin artması konusunda Belediye olarak yaptığımız çalışmalarda bizlere her daim destek veren, keyifli işbirliklerinde bulunduğumuz Urla Ziraat Odası yönetimine ve çok kıymetli başkanımız Nurettin Kılınç’a çok teşekkür ederim” diyerek konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Yarımada’nın bereketiyle yoğrulmuş Urla’nın toprakları ve alın teriyle tarlasını işleyen çiftçisi hep baş tacımız oldu. Urla’nın yıllar yıllar önceki tarımsal gücünü yeniden kazanmasını arzuladık. Bu yüzden çok çalıştık. Ürün yelpazemizi genişlettik. Miras yoluyla bölünen topraklarımız heba olsun istemedik. Kadınlarımızı da üretime teşvik ederek Urla’da ilk defa çilek üretimini sağladık. Kuşkonmaz, gojiberi ürettik. Çiftçimiz ürünlerini aracısız alıcıyla buluştursun, daha çok kazansın diye köylerimize üretici tezgahları koyduk. Muhtarlarımızla düzenli toplantılar yaptık. Yeni ofisler kazandırdık. Kooperatiflerimize destek verdik. Teşvik ettik. Yıllık sözleşmeler imzaladık. Kuşçular Köyümüze soğuk hava deposu kurduk. Enginarı marka değer yaptık. İlk festival zamanımızı hatırlayın. Birlikte toplantılar yaptık. Kararlar aldık. Uyguladık. Ve sonunda birlikte başardık. Enginarı dünyaya tanıttık” ifadelerini kullandı.

“BU BİR VATAN BORCUDUR”

Birçok şeyi birlikte gerçekleştirdiklerini, el birliğiyle neler yapılabileceğini gördüklerini ve gösterdiklerini belirten Başkan Uyar; “İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte Ziraat odamızın yeni başkanı ve yönetimi de aynı çaba içinde Urla’nın tarımsal faaliyetlerini yürütecekler ve çiftçimizin daha refah yaşam şartları elde etmesi için var gücüyle çalışacaklardır. Bu bir hizmet yarışıdır. Vatan borcudur” dedi.

Şu ana kadar Urla’da Ziraat Odasının yapmış olduğu faaliyetleri, çiftçiye yapılan hizmetleri anlatan Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılıç; “Urla’da güzel işler yaptık. Çiftçimiz için, tarım için durmadan çalıştık. Hiçbir zaman kul hakkı yemedik, yedirmedik. Başkanımız Sibel Uyar’a da çok teşekkür ediyorum. Urlamızın ilk kadın belediye başkanıdır kendileri. Özellikle kadınlara karşı yapmış oldukları hiçbir zaman unutulmayacak. Bundan sonrada Urla için, Urlalı için çalışacağından eminim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Ali Umur Bölükbaşı ve Muharrem Uslucan’ın başkanlık için yarıştığı kongrede Uslucan 44 delegenin 30 oyunu alarak Urla Ziraat Odası’nın yeni başkanı oldu.