Urla Cemevi’nin anahtarını Uyar’a armağan ettiler

Urla Belediyesi tarafından yaptırılan Zeytinalanı Kültür Merkezi ve Cemevi’nde faaliyetlerini sürdüren Alevi Bektaşi Derneği Urla Şubesi yönetimi, Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkür etti. Dernek yönetimi, “Alevi toplumuna kazandırdığınız Cemevi’nin anahtarını size takdim etmekten gurur duyuyoruz” yazılı plaket ile Cemevi’nin sembolik anahtarını Uyar’a verdiler. Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Kaya, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın çok büyük emekle binayı alevi toplumuna kazandırdığını belirtirken, “Kendisini derneğimizin onursal başkanı olarak görüyoruz” dedi. 6.3.2019 16:22:30
Urla Cemevi’nin anahtarını Uyar’a armağan ettiler

Zeytinalanı’nda hizmete giren Kültür Merkezi ve Cemevi’ne veda ziyaretine giden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile İBB Yerel Hizmetler Şube Müdürü Yener Kırmızı’yı dernek yöneticileri ve üyeler kapıda karşıladı. Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette Başkan Sibel Uyar, Alevi toplumunun “İnsanı” kendisine odak olarak aldığını ve bunun da Türkiye için büyük bir önem taşıdığını vurguladı, “Benim için Alevi inancı bu nedenle çok değerlidir” dedi. Uyar, geçen yıl hizmete giren binanın çok önemli işlevleri üstlendiğini bundan da mutluluk duyduğunu söyledi, “Ben çok az konuda söz verdim. Birisi de bu tesisin Alevi toplumuna kazandırılmasıydı. Bunu yaptığım için çok mutluyum” dedi.

Toplantıda dernek Başkanı Kaya ve yöneticiler, halk oyunları, tiyatro ve bağlama kursu açılması için Urla Belediye Başkanı’ndan yardım istediler. Uyar, bu talebin yerine getirileceğini belirtirken, başkanlık görevinden sonra da her konuda Alevi Bektaşi Derneği Urla Şubesi ile iletişiminin süreceğini vurguladı.