Her sene geleneksel olarak kutlanan Mart Dokuzu Urla Ot Festivali bugün başladı

Her sene geleneksel olarak kutlanan Mart Dokuzu Urla Ot Festivali bugün başladı.Urla Doğal Sofra Derneği işbirliği ile İskele URİT Restoranda kahvaltı düzenlendi. 23.3.2019 12:15:53
Her sene geleneksel olarak kutlanan Mart Dokuzu Urla Ot Festivali bugün başladı

Gerçeklesen kahvaltıya Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 22. Dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları, Urla Doğası Sofra Derneği Başkanı Bilge Bengisu Öğünlü, dernek üyeleri katıldı.

Festivallerimizi çok önemsiyoruz. Biz festivallerimizi eğlenmek için değil, üretim için, kaybolan değerlerimizi canlandırmak için yapıyoruz diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: "Mübadeleden dolayı çok farklı kültürlerimiz var. Bir çok farklı yerel tadlarımız var. Biz bunları canlandırmak ve gelecek neslin sağlıklı beslenmesini istiyoruz. Aynı zamanda üreticimizin sürekli üretmesini ve tarım alanlarımızın yok olmamasını istiyoruz. Bu yüzden çalıştık, çalışmayada devam edeceğiz. Haftasonu herkesi Urlamıza Ot Festivalimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Şuana kadar vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkan Sibel Uyara teşekkür eden Urla Doğası Sofra Derneği Başkanı Bilge Bengisu Öğünlü: "Başkanımızla birlikte 5 yıl boyunca uyumlu bir şekilde çalıştık. Ot festivallerimizi en iyi şekilde gerçekleştirdik. Başkanımız çok güzel işler yaptı. Zafer Caddesini ve Malgaca Pazarımızı kentimize kazandırdı. Başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı, bizlere ve kadınlara her zaman destek verdiği için çok teşekkür ederim" dedi.