Başkan Oğuz’dan İZTO'ya işbirliği sözü

İzmir Ticaret Odası (İZTO) meclis toplantısı dün gerçekleşti. Ticaret Odası’nın eski meclis üyesi olan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’da toplantıya katılarak görev süresi boyunca kurumlar arasındaki işbirliğini artıracağının sözünü verdi. 25.4.2019 10:38:45
Başkan Oğuz’dan İZTO'ya işbirliği sözü

OĞUZ: “URLA'NIN KALKINMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

İZTO'da komite ve meclis üyeliği görevlerinde bulunan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz da Urla'nın son yıllarda parlayan yıldız haline geldiğini söyledi. İlçenin gelecekte daha da önemli bir yere sahip olacağını belirten Oğuz, "Kalkınmanın yerelde başlayacağına inanıyorum. Ekonominin gelişmesi için iş birliklerinin önünü açmalıyız. Urla'nın kalkınması ve geleceğe taşınması için çalışacağız. Hepinizi 26- 27 ve 28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Enginar Festivali'ne davet ediyorum" dedi. Urla'da trafiği rahatlatma konusuna da değinen Oğuz, ilçeye talebin artmasıyla nüfus yoğunluğunun da arttığını belirterek "Urla'da eksikler var. Otopark ve ulaşımla ilgili eksikleri biliyorum. İskele pazar yerinde yoğunlaşma var. İtirazlar yüzünden 12 günlük bir gecikmeyle göreve başladım. Festivalin ardından pazartesi konuyla ilgili çalışmalara başlayacağım. Alternatif yol çalışmaları ve otopark projelerini hızlıca hayata geçireceğiz" diye konuştu. Oğuz son olarak Urla İskelesi'nde uygulanabilecek marina projesi ile ilgili şunları söyledi:

"Balıkçı barınağını genişletemiyoruz. Çünkü doğal SİT alanı. Bununla birlikte Çeşmealtı'nda 'yap-işlet-devret' modeliyle hayata geçirilebilecek bir alan var. Gerekirse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iletişime geçerek konuyla ilgili detaylı bir inceleme yapacağız."