Urla’da “Engelsiz Spor”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen "Engelsiz Spor" etkinliği Urla Kum Denizi'nde gerçekleşti. 13.5.2019 17:17:04
Urla’da “Engelsiz Spor”

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un da katıldığı etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Akın, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Gerçekleşen etkinlikte spor ve sokak oyunları oynandı, atölye çalışmaları yapıldı.

BAŞKAN OĞUZ: “HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN HİÇBİR ENGEL YOK”

Düzenlenen etkinlikte konuşan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz; “Engel olan bir şey varsa o da; sevgisizlik, bencillik ve ayrımcılıktır” dedi. Farklılıkların görüntülerden değil, ihtiyaçların değişkenliğinden kaynaklandığını vurgulayan Başkan Oğuz şunları söyledi;

“Engellilik bireyin görüntüsü ya da davranış farklılıkları değildir. Engellilik kavramı bireyin ihtiyaçlarının karşılanmaması nedeniyle sosyal yaşam içinde yer almasında ve üretken bir birey olmasında karşılaştığı dezavantajlardır. Yani engellilik kavramı tıbbi değil, sosyal bir kavramdır. Bu bağlamda biz yerel yöneticilere düşen görevler oldukça önemlidir. Bizler kentimizde yaşayan herkesin sürdürülebilir bir hayat yaşamasını arzuluyoruz ve bu yaşamın herkes için kaliteli olması için çalışıyoruz. Urla Belediyesi olarak eksiklikleri gidermek için elimizden geleni yapıyor olduğumuzu ve bundan sonra daha fazla gayret göstereceğimizi bilmenizi isterim. Tek amacımız var. O da, hep birlikte huzurla, mutlulukla, rahat ve refah içinde yaşayabilmek.”

Etkinlik Urla Belediyesi Konservatuarı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın konserleri ile son bulacak