Tarihi Artidi Köşkü’nde sona doğru

Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince 2017 yılında başlanan tarihi Tekel Deposu Binası’nın (Artidi Köşkü) onarımında önemli bir aşamaya gelindi. 22.5.2019 15:54:03
Tarihi Artidi Köşkü’nde sona doğru

Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince 2017 yılında başlanan tarihi Tekel Deposu Binası’nın (Artidi Köşkü) onarımında önemli bir aşamaya gelindi. Artidi Köşkü olarak bilinen binada restorasyonun yüzde 65’i tamamlandı. Bina, konukevi ve toplantı amaçlı salonlarıyla önemli bir işlevi üstlenecek.

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz: “Urlamızdaki tarihi eserlerin günışığına çıkması, turizm amaçlı ve halkın kullanımına sunulması kentimiz açısından oldukça büyük bir öneme sahip. Tarihi Artidi Kökümüzde Urla’nın önemli eserlerinden bir tanesidir. Binanın geri kalan işlerinin en kısa sürede bitirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Neler yapıldı?

Binanın kaba inşaatı tamamlandı.
Binanın iç ve dış sıvaları bitirilmiş durumda.
Binanın mekanik alt yapısı %85 oranında tamamlanmış durumda.
Yangın söndürme sistemi alt yapısı hazır durumda.
Temiz su tesisatı ve pis su tesisatı bina içerisinde tamamlandı.
VRF sisteminin alt yapıları bitirilmiş durumda.
Binanın elektrik tesisatının kılavuz boruları tamamlanmış olup, elektrik tavalarının %50’lik kısmı döşendi.