Başkan Oğuz ve Meclis Üyeleri Yangın Bölgesini İnceledi

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve Meclis Üyeleri, geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu. 21.8.2019 17:39:00
Başkan Oğuz ve Meclis Üyeleri Yangın Bölgesini İnceledi

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve Meclis Üyeleri, geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Kül olan yerleri gördükçe yüreklerinin yandığını belirten Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Her bir ağacın altında sayısız hatıralar barındıran ormanlarımızı kurtarmak için elinden gelen her fedakarlığı yapan, adeta evladını alevlerden kurtarmak isteyen birer anne-baba gibi koşturan değerli Urlalılar başta olmak üzere bizlere destek olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Fakat bu bir son değil yeni bir başlangıç olacak. Yanan o ağaçlar belki hatıralarda kalacak ama yeşerteceğimiz yeni ağaçlarda çocuklarımız yeni anılar biriktirecek;  ailelerinin bu ormanın yeniden var olması için neler yaptığını hatırlayıp sizlerle bir kez daha gurur duyacak. Şimdi hep birlikte harekete geçme ve elimizi taşın altına koyma vakti. İzmir'deki sivil toplum örgütleri, TEMA ve Ege Orman Vakfı gibi kurumlarla el ele verip, gerekirse tırnaklarımızla toprağı kazacağız, kömür karası alanları tekrar zümrüt yeşiline çevireceğiz. İşte tüm bunları yaparken Nazım Hikmet'in de şu dizelerini hep birlikte haykıracağız: "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine..."